Rouw Doula

Soms raak je in verwachting van een kindje op een manier of op een moment in je leven waarbij pijn en onvermogen overheerst. De keuze om los te laten is een heel ingrijpende en emotionele keuze waarbij je je alleen of onbegrepen kunt voelen. Ik sta naast je om je te steunen. Om te checken of je alle informatie hebt die je nodig hebt om zelf een keuze te kunnen maken. Om je te omhullen met aandacht en zorg. Om te luisteren.Als je bewust hebt gekozen om je lijf te openen en het is jullie gegeven om een kindje te dragen kan het zijn dat het medisch gezien complicaties zijn waardoor je kindje niet bij je kan blijven. Soms gebeurd dit onverwachts. Soms heb je hier zelf een keuze in. Ook dan sta ik naast je. Soms kan je een onbezorgde en heerlijke zwangerschap hebben maar krijg je de boodschap dat je kindje niet levensvatbaar is of ernstig ziek. Dan kan ik je steunen bij het proces van keuzes maken. Bij het verwelkomen van jullie kindje. Bij het afscheid nemen van jullie kindje. Ben ik er om te luisteren, te verzorgen en te omhullen met liefde tijdens een loodzware tijd. Ik ben desgewenst ook bij de geboorte om jullie te steunen.

Ik zal helpen herinneringen te maken van hoe welkom je kindje was en het afscheid dat zal volgen passend te maken. Ik kan de verbinding zijn tussen jou en de wereld zodat je op je eigen tijd en naar eigen behoefte weer in contact kan komen met die wereld.

Veel vrouwen ervaren een verliesgeboorte. In veel verschillende vormen, verschillende trimesters tijdens de zwangerschap of kort naar de geboorte. Iedereen rouwt op zijn eigen manier en eigen tempo. Je wereld veranderd en zal nooit meer hetzelfde zijn. Je toekomst is in één klap weg, onherkenbaar veranderd. Er is geen normaal, geen goed of fout in het land van rouw. Het is een gegeven dat veel mensen zich ongemakkelijk voelen rondom het thema ziekte en dood. Terwijl je juist in deze periode zo’n grote behoefte hebt aan steun, en mensen die er voor je ZIJN.


Ik ben er graag voor je. Schroom niet om contact met me op te nemen: 06 28287049 of info@loveforbirth.nl.